Digitala böcker

2023-03-01Uppdateringar och tillägg

Efter ett par års testande av olika plattformar är vi på Vildmarksbiblioteket äntligen redo att ta det första steget med att publicera digitala böcker, som komplement till våra tryckta böcker. Vi kommer framöver både att jobba vidare med hur de digitala böckerna fungerar och med att lägga till mer digitalt innehåll. Det här är alltså första steget.

Först ut är digitala utgåvor av böckerna Gotland – vandringsturer och utflykter,  Siljansbygden – vandringsturer och utflykter och Södra Lapplandsfjällen – vandringturer och utflykter.

Dator, surfplatta och mobil

Våra digitala böcker fungerar allra bäst på surfplatta men fungerar också alldeles utmärkt på mobil, både på Windows, Apple, iPhone och Android. Innehållet anpassar sig efter den enhet du använder – helt skalbart med andra ord.

Innehållet är i princip detsamma som i den tryckta utgåvan av boken, men kan vara lite annorlunda organiserat just för att passa den digitala miljön.

Köp en bok och börja läsa direkt

Hur man än gör tar det några dagar innan en tryckt bok kan levereras. Med en digital bok kan man komma igång direkt. Sitter du i fjällstugan och funderar på vad du ska hitta på nästa dag? Köp guideboken digitalt och få tips på aktiviteter i området direkt!

Alltid uppdaterad

En digital bok kan dessutom alltid vara så uppdaterad som det över huud taget går. När vi får veta att något behöver ändras i en tryckt bok lägger vi ut information om det på den här webbplatsen, och noterar det för att ändra i boken när vi trycker nästa utgåva. I en digital bok kan vi ändra direkt och publicera ändringen med en knapptryckning.

Skicka kommentarer till oss

Alla sidor i den digitala boken har en kommentarknapp längst ner. Använd gärna den för att skicka en kommentar till oss. Har du några funderingar på beskrivningen? Blev dagens aktiviteter över förväntan tack vare de tips du hittade på sidan?

Kommentar-knappen

Inloggad för att köpa och läsa

Du måste ha ett konto hos oss och du måste vara inloggad både för att kunna köpa en digital bok och för att kunna läsa den, men det är snabbt och enkelt gjort. Du skapar ett konto på sidan Mitt konto, och det är också där som du loggar in för att läsa en bok du har köpt.

Inloggningen kan enbart vara aktiv för en enhet i taget, du kan alltså inte vara inloggad på till exempel surfplattan och mobilen samtidigt. När du loggar in på enhet nummer två loggas den tidigare enheten ut automatiskt.

Tryckt bok, digital bok eller båda

Vi vet att det är två helt olika läsupplevelser att läsa i en tryck bok eller att läsa den digitalt. Kanske är det så att den tryckta boken passar bättre när du sitter i favoritfåtöljen och drömmar om nästa års semester, medan du kanske föredrar den digitala boken när du väl är där. Skulle du vilja ha båda har vi kombopaket med 25% rabatt.

Börja med att logga in

Om du planerar att köpa en digital bok rekommenderar vi att du börjar med att logga in, innan du gör något annat, det är det smidigaste.

Har du inte redan ett konto bör du skapa ett, innan du gör något annat. När du har gjort det blir du automatiskt inloggad och kan gå vidare med att köpa en digital bok och börja läsa den. Du får också ett mail med en länk där du kan byta lösenord, det rekommenderar vi att du gör ganska omgående så att din inloggning fortsätter att fungera.

Kategorin Digitala böcker

Vi har delat in våra böcker i olika kategorier, och de digitala böckerna har en egen sådan. Vill du bara se en lista över de digitala böckerna väljer du helt enkelt den kategorin.

Kategorin Digitala böcker

 

Fler Nyheter & Tips: