Grövelsjön och Långfjället – naturhistoria och människor

239,00 kr inkl moms och frakt

Ny bok!

Brukar du besöka Grövelsjön och njuta av vandring i området, till exempel i Långfjällets naturreservat? Eller är du rent allmänt intresserad av fjällvärlden? Då är den här boken något för dig.

 

Författare: Matts Lindbladh
Artikelnr: 86433956
ISBN: 9789186433956
Format: 155x230, 128 sidor, Hårda pärmar
Språk: Svenska

Ny bok!

Brukar du besöka Grövelsjön och njuta av vandring i området, till exempel i Långfjällets naturreservat? I den här boken får du veta mer om områdets naturhistoria och hur människor levde här längre tillbaka i tiden. Det vidgar dina vyer och kan göra att du upplever Grövelsjön och Långfjället på ett nytt sätt. Mycket är också generellt för fjällvärlden varför alla som är intresserade av våra svenska fjäll har mycket att hämta i boken.

Här får du bland annat veta hur fjällen skapades och hur träden vandrade in. En del av det du ser i naturen idag, framförallt fåglar, växter och träd, beskrivs också. Boken berättar dessutom om människans historia i området: om de första människorna och om senare generationers umbäranden för att klara brödfödan med den näringsfattiga jordmånen i ett bistert klimat.

Författare är inte vem som helst. Matts Lindbladh är professor emeritus i skogsekologi på Sveriges Lantbruksuniversitet. Han är från från Malmö men släktens rötter finns i Idre och Långfjället. Boken är lättläst och trevligt skriven.