Lesbos – förbättrade vandringsmöjligheter

2023-03-23Mer om vandring och uteliv

Mats Randow, författare till boken Lesbos, vandringsturer och utflykter har snappat upp information om att Lesbos förbättrar möjligheterna till vandring.

Upprustning av vandringsleder och stigar på västra Lesbos

Med en budget på 223 953 euro har borgmästaren Taxiarchis Verros i västra Lesbos kommun undertecknat kontrakt för ett projekt för upprustning och utbyggnad av nätverket av vandringsleder och stigar på västra Lesbos.

Längden på de organiserade och certifierade vandringslederna utökas från 127 km till 222 km i Västra Lesbos kommun. Målet är att förstärka vandringsturismen i området, som har öns mest utvecklade turistområden. Vandringsturism i allmänhet klassificeras som en alternativ form av turism och går hand i hand med principerna för hållbar utveckling.

På Lesbos finns många olika typer av vandringsmöjligheter och härliga utsikter att njuta av.

Sammanfattningsvis avser projektet förlängning av befintliga vägar och certifiering av nätet som helhet baserat på moderna specifikationer. Målet är att skapa en integrerad turistprodukt, som stärker områdets attraktionskraft. Hänsyn ska tas till öns särart och lyfta from och skydda dess naturliga och kulturella miljö.

De föreslagna åtgärderna omfattar förbättrad framkomlighet på stigarna samt att återställa delar av stenlagda stigar och fontäner. Markering och skyltar ska uppgraderas och förbättras tillsammans med andra punktinsatser för att lyfta tillgängligheten.

De föreslagna åtgärderna inkluderar också att skapa av en innovativ webbplats. Med en kort video samt guide och kartor ska varje vandringsväg presenteras.

Källa: lesvosnews.net

Kanske är det dags att se närmare på Lesbos som vandringsdestination? Ön är faktiskt Greklands tredje största och här finns mycket av det genuina Grekland kvar att uppleva. I boken Lesbos, vandringsturer och utflykter hittar du massor av tips och inspiration.

Fler Nyheter & Tips: